Tranås är långt iväg! Men ack vilken vacker vinter det blev när det var dags att åka dit. Lite halka och snö kan man ta för att få se grenarna täckta av det vita, sjöarna glimma i solen och de vackra svenska trähusen stråla i all sin prakt.

Utvändig prakt kanske man inte kan säga att Folktandvården i Tranås kan ståta med täckt av byggställningar och plast. Å andra sidan har några av de vackraste byggnadsverken jag beskådat även de varit skymda av byggställningar; Notre Dame, Parthenon…

Det som annars kan känneteckna kliniken är smala spännande korridorer som mynnar ut i ljusa rum med dansgolv och unit. Fast det lagas nog oftare tänder här än det dansas, tror jag. Gott fika fick jag givetvis också här, goda torsdagsfrallor och en fantastisk tårta som någon som fyllt år bjöd på, tack vem du än är.

Nu måste du vara uppmärksam för här kommer hösten bästa lunchtips: Siesta mat&deli! Den lunchpastan var så god och så härligt serverad i en mysig lokal att jag genast försökte komma på ett skäl att åka till Tranås igen. Det blir en omväg på några timmar om man ska svänga förbi på väg till stan men en tur genom det småländska landskapet får vi planera in när vårsolen börjar lysa. Dessutom sägs det att shoppingen är bra så skäl ska det nog finnas för en tur åt det hållet igen!

Om det nu inte dansas inne på Folktandvården så dansas det i alla fall utanför!