Ett litet personalrum och en stor skara härliga människor är goda ingredienser för att nå en ganska hög ljudvolym och det blir det när personalen på Folktandvården på Värnamo Sjukhus är samlade. Begreppet trångt är mysigt kändes helt rätt när vi inledde utbildningen. Svetten lackade och informationen gick trögt genom den tjocka luften, men med rätt inställning kommer man långt och när vi sen flyttade in i den stora aulan då var vi alla i vårt esse.

Lärdomar som jag tar med mig från kliniken är att även tandhygienister bakar goda kakor och att det nästan alltid är läge att rensa i gömmorna. Den fina stapeln av utsorterat gods bara växte under veckan och växte gjorde även känslan av att det vore dags att rensa i gömmorna även hemma. I vår bransch är dokumentation viktig, så här kommer en bild av det vi kan kalla ”Installation i Karibien”.

Tyvärr är högen av utsorterade ting hemma fortfarande allt för liten för att kunna dokumenteras…

Jag kan inte åka till Värnamo utan att besöka Erikshjälpen så även denna gång fick det bli en runda dit. Och vad hittar jag inte där, jo ett fint litet bord som passar perfekt i biblioteket bredvid den fina gamla stolen inköpt hos Erik i Jönköping.

Nu tackar vi Värnamo för denna gång. Här kommer er bild: