Att springa eller inte springa, det är frågan vi alla ställer oss någon gång. Till Gränna springer man, vad är det annars detta konstverk vill säga? Frågan här är alltså inte vart man springer utan varför man gör det.

Kan det vara för att utsikten mot Vättern på sina ställen är helt fantastisk? Är det kanske för att Folktandvården med sin trevliga personal, sitt goda fika eller väl utförda behandlingar lockar?

Eller kan det vara för att den produkt som skapar behov av en bra tandvård har sin hemvist just här, nämligen polkagrisen?!

Dessa polkagrisar, det är som en kraft som bara suger in en i väldoftande välfyllda små butiker med personal som frestar med smakprov på ny polkagris fortfarande varm från tillverkningen. Ja, till och med jag föll, drabbad av denna lust till randigt godis. Men till mitt försvar kan jag säga att barnen inte fick dem förrän på lördagen…