Folktandvården i Bodafors är vår lilla minsting med en personalstyrka på fem stycken som håller ställningarna här i skogen. För det är faktiskt i skogen, men å andra sidan är väl allt annat i Småland det också…

Vi hade en mycket trevlig utbildningsdag här, en liten skara ger en bra dialog och kombinerar man det med god fika och en fantastiskt bra lunch på Sandsjö Wärdshus så kan man åka hem nöjd.

Jag måste erkänna att jag hade lite fördomar om Bodafors som ort, jag har bara åkt förbi en gång tidigare och tyckte nog att det var en lite grå och intetsägande plats. Tyvärr är det som på många andra småorter lite tystare och tommare än det en gång var, men vilka fina hus som jag kunde skymta mellan träden i utkanterna av byn. Jag älskar gamla trähus, gärna med tinnar och torn!

Denna vecka kan kännetecknas inte bara av natur utan även av djur, ena morgonen står det majestätiska älgar vid sidan av vägen och nästa skuttar graciösa rådjur förbi framför bilen på lagom avstånd. Jag trodde att jag skulle lyckas få en bild på älgarna men de hann bege sig vidare in i skogen, så det får väl bli en annan djurbild:

Ok, djur som djur men den kanske inte passade in helt. Denna bild har jag tagit i Chobe NP i Botswana, där fanns också en del djur på och vid sidan av vägen!